Первичная профсоюзная организация Киевского городского профсоюза "Захист праці" в ООО "МЕТРО Кеш енд Кери Украина"
Главная | | Регистрация | Вход
 
Воскресенье, 28.04.2024, 09:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Новости профсоюза [146]
тут будут новости о действиях нашего профсоюза
Новости профсозного движения в Украине [14]
действия Украинских профсоюзов
Новости профсозного движения в мире [14]
действия профсоюзов в мире
Новости о Метро Кеш енд Кери [4]
Тут будут новости о событиях происходящих во всей сети Метро Кеш енд Кери и Метро Групп
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2011 » Ноябрь » 23 » Удар справа, наступний удар зліва.
12:26
Удар справа, наступний удар зліва.
Наші союзники почали наступ.

Будемо гідні пам'яті батьків і дідів наших, ні беззаконню на нашій землі.

Об’єднана Профспілкова Організація
«Трудовий Альянс»
ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОФСПІЛКИ
ПРАЦІВНИКІВ І ПІДПРИЄМЦІВ ТОРГІВЛІ, ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ТА ПОСЛУГ
Вих. № 3-зк від 14.11.2011 р.

Генеральному Директору ТОВ
«МЕТРО Кеш Енд Кері Україна»
пану Жако Юджину Булену

В И М О Г А
про розірвання трудового договору (контракту)
з Генеральним директором ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна»
Жако Юджином Буленом

14 листопада 2011 р. Об’єднаний комітет ОПО «Трудовий Альянс» розглянув ситуацію, яка склалася у ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна». Зробивши моніторинг діяльність компанії за останній рік, проаналізувавши ситуацію, що склалася по відношенню до принципів соціального партнерства у Товаристві, поглиблення погіршення прав працівників, скорочення чисельності штату, зменшення суттєвих умов оплати та нормування праці, тиск та переслідування робітників за ознакою належності до профспілки, персональну бездіяльність Генерального Директора ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна», з метою повної дискредитації соціального діалогу, Об’єднаний комітет ОПО «Трудовий Альянс» в інтересах шести Первинних профспілкових організацій, що діють у товаристві і є організаційними ланками Всеукраїнської профспілки торгівлі постановою П-3/зк від 14 листопада 2011 року повноважним складом, одностайно у відповідності до ст. 33 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», прийняв рішення скористатися правом профспілок, їх об'єднань, щодо притягнення до відповідальності посадових осіб та ухвалив вимогу про розірвання трудового договору (контракту) із Генеральним Директором Жако Юджином Буленом.
Підстави для звільнення.

1. Ігнорування протягом річного терміну норм законодавства України та бездіяльність щодо виконання вимог про розірвання трудового договору (контракту) з Директором з керівником відокремленого підрозділу (філії) Торгівельного центру – 11 ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна» (Київ - Теремки, вул. Велика Кільцева, 1-в, м. Київ, 03191) Козодоєм А.А. та з керівником служби безпеки ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна» Плахутою О.В. за порушення Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Кодексу Законів України про працю, що, у свою чергу є порушенням ст. 33 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та ст. 45 Кодексу законів про працю України про обов’язковість виконання вимог профспілок про розірвання трудового договору.
2. Бездіяльність керівництва компанії та її структурних підрозділів, спрямовані на дискримінацію своїх працівників за ознакою належності до Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, які входять до нашого Об’єднання, що, в свою чергу, порушує принципи, закладені у ст. 5 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».
3. Використання атипових форм праці та перевід працівників в аутстаффінг, підміна трудових відносин цивільно – правовими, наслідком яких є погіршення соціально – економічних прав працівників, свідоме скорочення фонду оплати праці, бази оподаткування, прав громадян та профспілкових організацій.
4. Порушення норм ст. 141 Кодексу Законів про працю України, згідно з якою, власник або уповноважений ним орган повинен правильно організувати працю працівників, створювати умови для зростання продуктивності праці, забезпечувати трудову і виробничу дисципліну та норми статті 139 Кодексу законів про працю України в частині чесного і сумлінного ставлення до виконуваної ними роботи.
5. Порушення права профспілкових організацій, їх об’єднань, через ненадання достовірної інформації щодо штатного розкладу та рівня заробітної плати працівників магазинів за категоріями, кількості і найменування займаних посад працівниками – іноземцями, із зазначенням їх посад та витрат на їх утримання в Україні для підготовки доповнень до проекту колективного договору, - є брутальним порушенням ч.5 ст. 22, ч.1 ст. 28, ч.1 ст.45 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та ч.7 ст. 10 Закону України «Про колективні договори і угоди.
6. Ігнорування надання інформації стосовно щорічних витрат на санаторно – курортне лікування працівників товариства та щодо можливості ведення капітального житлового будівництва та квартирного обліку, з метою забезпечення реалізації житлових прав працівників у відповідності до ст. 32 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст. 41 Житлового Кодексу України, що також є порушенням ч.1 ст.45 та ч.5 ст. 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та ч.7 ст. 10 Закону України «Про колективні договори і угоди».
7. Ухиляння та зрив процесу перемовин щодо укладення колективного договору на підприємстві ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна» з 2007року, що порушує ч.ч. 2, 5 ст. 20 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» ч. 3 ст.10, ст. 17 Закону України «Про колективні договори і угоди».
8. Скорочення працівників шляхом незаповнення вакансій, масове порушення графіків змінності, відпусток у зв’язку із навчанням, зменшення кількості відділів, урізання заробітної платні та виплат, пов’язаних із виконанням трудового договору, порушення умов праці, що є грубим порушенням ст. 247 Кодексу законів про працю України та ігнорування й ухиляння від перемовин із профспілками щодо цих змін, що є порушенням ст.ст. 21, 38 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», та особливо ч. 6 ст. 21 вищезазначеного Закону.
9. Повне ігнорування та бездіяльність протягом вже 15 – місячного терміну, щодо порушення вимог ст. 42 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» забезпечення належних умов для діяльності профспілкових організацій, що, в свою чергу, є прямим перешкоджанням діяльності профспілок.
10. Порушення ч. 5 ст.22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», у якій чітко зазначено, що залучення і використання іноземної робочої сили можливе лише за проведення відповідних консультацій із профспілками. Тому, призначення працівниками компанії в Україні осіб, які не є громадянами України, в тому числі і Ваше призначення, мало відбуватися без порушення цієї норми Закону.
Всі зазначені вище порушення трудового законодавства у ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна» є системними, тривалими у часі, попередження профспілкових організацій керівник Компанії ігнорує, порушуючи вимоги норм Законодавства України про профспілки, про працю, про колективні договори і угоди.
Враховуючи все вищенаведене та керуючись ст. ст. 19, 21, 33 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»,
Об’єднаний Комітет Об’єднаної профспілкової організації «Трудовий Альянс» Всеукраїнської профспілки торгівлі вимагає:
розірвання трудового договору (контракту) з керівником Генеральним Директором ТОВ «МЕТРО Кеш Енд Кері Україна» Буленом Ж.Ю. за порушення Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та законодавства про працю.
Вимога профспілкових органів про розірвання трудового договору (контракту) є обов'язковою для розгляду і виконання.
Також, нагадуємо, що ст. 46 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» ст.ст. 17, 19 Закону України «По колективні договори і угоди», передбачено відповідальність посадових осіб, які чинять перешкоду або порушують законодавство про профспілки та колективні договори і угоди та зазначаємо, що ст.ст. 11, 170, 172 Кримінального Кодексу України передбачають також кримінальну відповідальність.

Голова ОПО «Трудовий Альянс»
Всеукраїнської профспілки торгівлі ____________ О.М. Міщенко
Категория: Новости профсоюза | Просмотров: 966 | Добавил: Шпион | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Block title

Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz
неоспоримый 4