Первичная профсоюзная организация Киевского городского профсоюза "Захист праці" в ООО "МЕТРО Кеш енд Кери Украина"
Главная | | Регистрация | Вход
 
Пятница, 03.05.2024, 00:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Новости профсоюза [146]
тут будут новости о действиях нашего профсоюза
Новости профсозного движения в Украине [14]
действия Украинских профсоюзов
Новости профсозного движения в мире [14]
действия профсоюзов в мире
Новости о Метро Кеш енд Кери [4]
Тут будут новости о событиях происходящих во всей сети Метро Кеш енд Кери и Метро Групп
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2010 » Май » 27 » Вы готовы работать за 5 гривень в час ?
12:18
Вы готовы работать за 5 гривень в час ?

Ви готові працювати за 5 гривень на годину?

 

 

Погодинна форма оплати праці необхідна там, де робота має сезонний характер - сільське господарство, туристична сфера, громадське харчування тощо. Таку думку висловив голова спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України (КРУ) Олексій МІРОШНИЧЕНКО в бесіді з кореспондентом УНІАН.

 

«Постанова уряду (№330 від 5 травня 2010 р. – УНІАН) не є галузевою, вона розповсюджується на весь український ринок праці. На мою думку, така форма оплати (погодинна – УНІАН), в першу чергу, потрібна там, де робота має сезонний характер - сільське господарство, туристична сфера, громадське харчування або з гнучким графіком - будівництво, дорожні роботи тощо», - сказав він.

 

За словами О.МІРОШНИЧЕНКА, правильним було б застосування цього показника для оплати некваліфікованої праці, кваліфікована оплачується значно вище.

 

«Я думаю, введення погодинної оплати праці – справа не сьогоднішнього дня. На мою думку, потрібно доопрацювати необхідні документи, вийти з пропозиціями на ринок праці. Наприклад, йде літо, активізуються сезонні роботи. Хочете залучити працівника для обслуговування пляжу, будь ласка, але офіційно йому заплатите», - сказав представник КРУ. Він вважає, що у такому разі роботодавці зможуть вивести зарплату з тіні. Детальніше читайте в інтерв’ю О.МІРОШНИЧЕНКА

 

Довідка . 25 червня 2009 р. Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо погодинної оплати праці).

 

Цей закон містить норми, що регулюють не лише місячний, але й погодинний рівень мінімальної оплати праці. Тобто, роботодавець має оплачувати найману працю не нижче мінімального рівня за кожен відпрацьований час.

 

Конкретний розмір погодинної ставки має визначатися парламентом з урахуванням індексації рівня доходів на кожен подальший рік у законі про державний бюджет.

 

Урядовою постановою від 5 травня 2010 р. №330 регламентується, що мінімальний розмір погодинної оплати праці обчислюється з розміру мінімальної зарплати на місяць і середньомісячної норми тривалості робочого часу при 40-годинному робочому тижні

По матеріалам УНІАН.

Просмотров: 737 | Добавил: VladMetro | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Май 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Block title

Copyright MyCorp © 2024Хостинг от uCoz
неоспоримый 4